Over AME Rotterdam

AME Rotterdam (Annika’s Music Experience) is opgericht door zangeres Annika Boxhoorn (1986). Met 20 jaar aan podiumervaring en dik 10 jaar leservaring in het popcircuit streeft zij naar hoogwaardig muziekonderwijs voor de jonge geest.

de studio

locatie

Zangles ruimte

AME bevindt zich in het Coolhaven Collective. Dit is een initiatief van Stichting de Frikandel. Het collectief is een broedplaats voor vele verschillende kunstvormen; dans, mode, fotografie, ontwerp, muziek en beeldende kunst.

materiaal

Ben jij brommende versterkers en andere rammelende materialen ook zo zat? Bij AME speel je altijd op spullen die fijn klinken, binnen een warme en inspirerende omgeving. Als backline heb ik op dit moment:

 • Pearl Export drumkit
 • Ampeg BA-115 bas amp
 • Epiphone Valve senior gitaar amp + cab
 • Fender Champion 100 gitaar amp
 • Roland RP102 Piano
 • Mackie SRM 450 speakers
 • Soundcraft signature 12 mixer
 • Røde NTK, Shure SM7B en diverse mics
 • iMac met Logic Pro X – Waves plug-ins, UA plug-ins & iZotope Mastering Software,  FabFilter
 • Universal Audio Twin X
 • Genelec 8040 powered monitors

Is jouw materiaal aan reparatie toe? Dan kun je binnen het pand je gear laten fixen door Jos Krijne, zijn werkplaats zit boven AME. Ook kun je advies vragen over (gitaar)pedalen. Martijn Tevel is een Rotterdamse bouwer waar AME vaak mee werkt, zijn technische vernuft is via de studio te testen en/of te bestellen.

Bij AME zijn snaren, drumstokken en plectrums altijd voorradig!

annika

Het doorgeven van mijn kennis en ervaring in de muziek is mijn missie. Jou blij maken met het feit dat iedereen in staat is om muziek te snappen. Passie staat voorop. Dit doe ik met een lekkere dosis humor en energie!

docent

“Dat ik kon lesgeven, dat werd opgemerkt in mijn derde jaar van het conservatorium. Er was een samenwerkingsproject tussen de jeugd in Delfshaven en de Muziek Educatie afdeling van mijn pop opleiding… en hop, juf Anni was geboren. Docentschap zit in mijn familie, ik had er alleen nog nooit over nagedacht! In mijn vierde jaar volgende ik de minor Music Education, waardoor ik een mooie bevoegdheid op zak heb.

Ondertussen heb ik gewerkt voor Charles Vermeer Zang Instituut, Meezingkoor Oor ons Us, Popcentrale Dordrecht, Ready to Play, Universiteit Delft, SKVR Rock Central, Babette Labeij Academy, Routes&routes en Thomas More Hogeschool (Pabo).

Het doorgeven van mijn kennis en ervaring in de muziek is mijn missie. Jou blij maken met het feit dat iedereen in staat is om muziek te snappen. Of dit nu gewoon zingen is, of je voorbereiden voor een belangrijke show, opnames leren maken, of samen leren spelen in een band, passie staat voorop. Dit doe ik met een lekkere dosis humor en energie!

De laatste jaren werk ik ook voor Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Dit instituut houdt me scherp door elke dag met vernieuwende lesvormen bezig te zijn. Onlangs deed ik een coachingcursus, waardoor mijn skills doelgerichter zijn geworden. Mijn doel is dat je uiteindelijk zonder mij verder kunt studeren. Maar tot die tijd ga ik graag met je aan de slag, in een vorm die bij jou past!”

Artiest

“Vanaf jongs af aan speel ik in bandjes, in groep 6 vormde ik mijn eerste groepje. Iets later werd ik concertmeester in het plaatselijke harmonie orkest. Klassiek en pop wisselden elkaar af, zo maakte ik kennis met muziek, theorie en samenspel op verschillende levels. Na het vinden van een gitaar op zolder was er geen houden meer aan, ik wilde met die gitaar en mijn stem de wereld in. Vele groepen volgden; een ska-band tot  een drum and bass collectief, tot hiphop, waar uiteindelijk mijn hart bij pop en rock bleek te liggen.

In 2009 studeerde ik cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam in de richting Pop Zang met als minors songwriting en muziek educatie. Kort daarop ging ik op tournee als backing vocalist met The Devils Blood. Mijn afstudeer project Anni K maakte furore in Nederland, met een finale plek in de Grote Prijs van Nederland. Ondertussen werkte ik met Ali B, Rhymzter, Fajah Laurens, Peterpan Speedrock, The Riplets, De Likt, Anemone en Het Gezelschap. Ook deelde ik het podium met onder anderen Danny de Munck, Trijntje Oosterhuis, bandleden van LadyGaga, Anouk en Skunk Anansie.

Eurosonic Noorderslag, Party San, Graspop, Hellfest, Wacken Open Air, Zwarte Cross, Lowlands, Paradiso, de Melkweg, Rotown, Ahoy, van optredens aan de Amerikaanse oostkust tot Hong Kong, al dit moois mag ik op mijn steeds langere lijstje zetten.
Momenteel kun je me solo regelmatig in een akoestische setting vinden. En dit jaar (2023-2024) speel ik met Elfie Tromp & band de theatervoorstelling ‘Op de barricade van het hart.’ “

Bel mail app

(+31) 6 22020864

annika@amerotterdam.nl

 

© 2023 AME Rotterdam

adres

Coolhaven Collective

Coolhaven 558

3024 AR Rotterdam

(metrostation Coolhaven)